Всички познаваме хора, които привличат внимание и искат, да са в центъра на прожекторите. Ето го, това е „демонстративният тип“ личност. Дори, когато трябва, да са спортно облечени или неглиже, той пак се стреми да е елегантен, и да буди интерес от другите. Готов на всичко за да привлече внимание и уважение. Ако не успее по един начин, опитва по друг. Ако не чрез възхищението от себе си, то те на всяка цена, ще се стремят или да привличат съчувствие, или състрадание. Ако и това не помогне, те се настройват негативно към човека, от който не са получили възхищение и го правят, „враг номер едно“.

Трудно се работи с корекцията на този тип характер. Например: Момиче, което има високи очаквания и изисквания към себе си, е трудно да ги понижи. Изработила е в себе си перфекционизъм,  по някаква причина, за да е идеална и безгрешна. Винаги се изпълва с гняв и обида, когато са незадоволени очакванията и потребностите и.

Партньорът на такава дама, колкото и да се старае, колкото и да се раздава, той никога няма да бъде достатъчен. Вниманието, което дава , никога няма да е достатъчно за нея. Идеалният за нея, мъж е 10 години по-възрастен, който има силна нужда, да закриля някого и да се грижи за него. „Татенце“, което, ще я помилва по главичката, ще я прегърне и ще я успокои в момент на поредната и истерия. Само тогава, нейният живот ще е спокоен и приятен и нейната психика, няма да се невротизира и да изпада в тревожни състояния.

Историята на оформяне на този тип личност се корени в детството и по точно, в  отношенията с баща и. Там нещо, не се е получило както трябва. Вариантите са много, но сигурното е, че тя не е получила, това от което е имала нужда, именно от баща си. Бащата е важен за дъщеря си, защото именно от него, тя трябва да  получи защита, близост, нежно отношение, което в последствие ще я изгради като желана и привлекателна жена. Бащата най-вероятно или е липсвал в живота и, или е бил хладен, дистанциран, твърде зает със себе си.

Поведението и към мъжете ще е демонтративно сексуално, за да ги привлече и да се почувства желана, значима и любима. Тези потребности, които не е получила от баща си, тя ги търси сега в мъжете. Възможно е да ги съблазнява, а после да ги изоставя, като по този начин да наказва баща си.

Кога може да изпадне в невротично разстройство – когато не вижда интерес в очите на мъжа, тогава отново ще се почувства ненужна, не значима и ще изпадне в нервна криза. Такива жени не могат дълго без партньор, защото имат силен полов нагон. Ако той не ги възбужда и са дълго време неудовлетворени, ще се изнервят и ще подлудят партньора си. Всичко ще я дразни, децата, съседите, шума. Ще изпитва абсолютно разнопосочни емоции ту ще обича, ту няма да може да търпи партньора си. Главата ще я боли, челюстта ще и се схваща. Невротичното разстройство, може да възникне поради липсата на хронична сексуална неудовлетвореност в интимен план.

Когато такава жена, дойде на терапия, поради оплаквания от фобии. Фобиите ще са, просто начин за привличане на внимание.

 

 

 

Споделяне
0 отговора

Напиши коментар

Искате да се включите в дискусията?
Заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *