Отношения с женен мъж

Ще говоря за любовен триъгълник, или любовната афера женен мъж и свободна жена.

Всяка жена трябва да е щастлива със своя мъж.  Ето защо……..

 

Защо жененият мъж изневерява? Първата причина поради която мъжът започва да търси друга жена е емоционалния глад. Той не чува похвали от жена си, а само критика и изисквания и чува постоянни оценки. Жена му не проявява емоционален интерес и поддръжка към него. Жена му не му казва, че е ценен и забележителен.

Всеки създава семейство за да удовлетвори свои базови потребности и ако не ги удовлетвори, той търси това удовлетворение на друго място, защото иначе започва да се невротизира. Всъщност всеки търси да задоволи своите потребности – мъжът от признание, утвърждаване на мъжката му сила, а жената от уважение, внимание към красотата и, признание, че е добра майка и домакиня.

Любовният триъгълник представлява съчетание в което всеки задоволява свои потребности. Мъжът намира признание, любовницата му намира внимание, кавалерстване, любов, защита.

Обикновенно съпругата чака мъжът да се промени. Да порасне, да се развие, да помъдрее, да стане по успешен финансово и затова през целият им брак тя влага нерви, усилия за да го промени и възпита. Мъжът от своя страна, когато среща своята жена, а тя е млада красива, стройна и той очаква…. тя да не се промени и да остана точно толкова прекрасна, като на първата среща. След брака, обикновено минават няколко месеца или години мъжът става малко по-пълен отпуска коремче, започва да изглежда спокоен, добре гледан, успешен. Сякаш жена му е вложила сили и старание в него – гледа си го, пере, чисти, грижи се за него. Женения мъж обаче, изглежда по различно от свободния. Такъв мъж изглежда, някак по-стабилен, защото са го обгрижвали добре. Обаче ако са се погрижили и емоционално за него, съпругата му е казвала, че е успешен и грижовен и се справя добре, то той не би имал потребност да задоволява емоционални нужди и да търси внимание и признание, съответно няма да потърси  друга жена. Ако обаче жена му се грижи само физически за него, но го обижда, че нещо все е недоволна от него, той става лесна плячка на жените извън брака. Една малко похвала ще го спечели. А за жените отстрани той изглежда атрактивен успял, добре изглеждащ, защото някой друг е вложил в него много енергия и грижи, той да изглежда добре.

От своя страна любовницата е свободна жена, добре изглеждаща и имаща потребност да бъде харесвана и впечатлявана, вижда един стабилен мъж и ето, че двете потребности се срещат. Жената има потребност да отдаде чувства на обект, а мъжът да ги получи, защото вкъщи не ги е получил. И ето, че те се притеглят като магнит един към друг. Ако мъжът не поучава секс вкъщи, той среща обект, който има нужда да го получи. Любовницата си мисли, че той е прекрасен и забележителен, той е толкова добре изглаждащ, възпитан, стабилен, а жена му е толкова лоша и се е отнесла несправедливо с него. И така се поражда чувството в любовницата, че ще го направи щастлив и ще му даде това, което не е получил от жена си, ще му даде повече. Парадокса обаче, е че този мъж е именно такъв, защото жена му е вложила в него сили и енергия и обгрижване. Дори вкъщи скандалите им в годините са били заради това, че той е нямал навици и е трябвало жена му да ги изгражда и обучава за да стане той такъв, какъвто е в момента в който се е влюбила любовницата му в него. Без значение, как е живял с жена си добре или зле, в постоянни караници, но този мъж е един завършен продукт от усилията на жена си. Този продукт е завършен и готов, някак е шлифован и любовницата го взима на готово. Именно поради това жената любовница дава само чувства. Тя няма какво да надгражда в него. Точно поради този факт, че любовницата освен любов, няма друго какво да му даде, всичко останало той вече го е постигнал и го има. Мъжете са материални хора и избора е много сериозен, ако се налага да се направи. Когато трябва да избира рядко избира да се разведе. Защото вече живота му е подреден. Любовницата всъщност му дава петдесет процента от това, което го изгражда, а другите петдесет процента той вече си има вкъщи. Ето защо изборът не е много непредвидим. Имайки в предвид, че силните емоциrq тръпката и очакване е от 3 месеца до 2 години, а е рядко да се стигне чак до този срок се наблюдава развръзка. Любовницата е в очакване, той да напусне жена си. Мислите и са за това, че собственото и достойнство е засегнато. Любовницата започва да страда, защото осъзнава, че е заместител на нещо, което му е липсвало. Самочувствието и започва да страда и започва да осъзнава, че тя се явява емоционален донор на това семейство, защото дава сто процента от себе си, а получава само петдесет процента от мъжа, а другите петдесет е получила жена му. За сметка на влошеното самочувствие на любовницата и чувството за опустошение и неудовлетвореност, мъжът започва да се чувства по-добре и самочувствието му се вдига, че две жени го искат. Като цяло той се прибира всеки път вкъщи удовлетворен и доволен, само взима и просто си тръгва.

Любовницата дава възможност да се заздрави семейството. Цената, която се плаща е, че семейството получава шанс да се трансформира, а любовницата се появява за да напомни за това, че нещо трябва да се промени.

Всеки трябва да си зададе въпроси – любовницата и жената „Заслужавам ли аз да получа само 50 %?“

Статистиката е, че 90 % любовните триъгълници се разпадат и мъжът си остава в семейството. Настъпват изменения. Съпругата започва да цени мъжа си, защото е била в ситуация да го загуби. Мъжът си вдига самочувствието, че може да има две жени. Семейството преосмисля отношенията си и се заздравява.

Останалите 10 %, в които любовницата остава с мъжът, трябва да очаква, че ще последват, три години в които, тя трябва да е в подкрепа на мъжа при финансовите му загуби, срамът му и моралния дълг към предното семейство. В този преход от три години, рядко любовницата иска да остане с мъжа, защото спира да го харесва такъв какъвто се превръща с чувството си на вина и срам се превръща в един друг човек не толкова привлекателен. Любовницата рядко издържа това, защото приема позицията на съпруга вече. Но целият този стрес започва да удря по здравето. Започва се психосоматични заболявания, гинекологични при жените и кардиологични при мъжа. Това е цената на любовния триъгълник.

В това същото време бившата съпруга се съживява и започва да изглежда още по-добре.

 

 

За да предпазим брака си:

Всеки ден трябва да се формират навици – всеки ден трябва да се показва внимание уважение, зачитане на другия. “ Аз съм длъжан/на да давам внимание уважение, зачитане на другия, за да получа същото“. И ще се получи хармоничен обмен. „Аз дадох и ще получа“.

 

 

 

Малко интересна статистика:

 

The Examiner, Statistics Brain и Американския журнал по брачна и семейна терапия.

 

Средностатистическата продължителност на любовна афера е 2 години

Понякога една афера може да бъде само за няколко вечери, а друг път да продължи с години. Статистически е установено, че средната продължителност е около 2 години.

– 68% от жените казват, че биха изневерили, ако знаят, че никога няма да бъдат хванати

При условие, че никога няма да ви хванат – ще изневерите ли? 68% от дамите казват „да“.

– 74% от мъжете казват, че биха изневерили, ако знаят, че никога няма да ги хванат

При мъжете този процент е доста по-голям.

57% от мъжете казват, че са изневерявали във всяка своя връзка

Не един път, а всеки път! 57% от мъжете казват, че са кръшкали във всяка връзка, която са имали.

– 54% от жените признават, че са изневерявали на всеки свой партньор

При дамите имаме 3% по-малко.

– 17% признават, че са изневерили с роднина на партньора/ката си

Не само, че са изневерили, ами и за да направят нещата по-зле – 17% от хората са изневерили с брат/сестра/братовчед на своята половинка

– 31% от браковете продължават, след като е била разкрита афера

Ако хванете половинката си в изневяра? Повечето хора се развеждат, показва статистиката. Прощават си 31% от двойките.

– 3% от мъжете се развеждат със съпругата си, за да се оженят за любовницата

На внимание на любовниците, които се надяват, че мъжът ще се разведе „най-накрая“ и ще се ожени за тях. Това правят едва 3% от мъжете!

– 36% от хората са имали афера на работното място

С тези хора прекарвате по 8 часа на ден и не е чудно, че голяма част от любовниците са именно на работното място.

– 90% от американците считат изневярата за лошо нещо

Въпреки че, както виждаме, мнозинството изневерява (или признава, че би изневерило), 90% от хората (поне според американско изследване) не оправдават морално изневярата.

 

~ Даниела – психолог, хипнотерапевт

 

 

 

Споделяне