Защо връзките се разпадат, след като в началото всичко е прекрасно.

Хората се влюбват, очароват се един в друг.
Мъжът, вижда най-чудесната жена-красива, внимателна, нежна. Готов е да се закълне, че това е всичко, което е търсил. Подарява цветя, подаръци, прави изненади. Разказва на приятелите си, колко е щастлив.
Жената, се старае, да е красива и полага доста усилия и грижи за това. Съобразителна, разбираща, грижовна, подкрепяща и с нужда, постоянно да получава комплименти.
Хормоните са цял коктейл. Двамата са като залепени един за друг. Не могат да прекарат и минутка, без да мислят за другия. Разговорите, писането и телефонните разговори са 24/7.
Сляпата неделя. Ако недай си боже, точно в този период, той реши да и предложи брак, а тя реши да приеме…Много вероятно е, те да се прецакат, а в бракът ще се настанят скандалите, пренебрежението, обвиненията, гнева, и всичко ще завърши с разпад.
Заслепени един от друг, притъпяваме интуицията си и сигналите, които получаваме, или ги пренебрегване и не искаме да ги видим, защото сме увлечени.
Сигналите, които не бива да се подценяват.
👉Какви са му приятелите. Има ли?
👉Как се държи с децата
👉Как общува с родителите си
👉Как се държи при стрес
👉Как шофира
👉Как се държи, когато е пиян
👉Как говори за любовта
👉Как спазва обещанията си
Обикновено, хормоналната слепота, ни кара да идеализираме партньора си. Всяка негова проява, я тълкуваме изкривено. Например:
Агресивното шофиране, бързо, рязко, с псувни, го тълкуваме „Той е изморен, а другите са невнимателни“. Всъщност, човек, който е агресивен на пътя, си е такъв и в живота. По късно, тази агресия, ще усетиш върху себе си.
Ако, не обръща внимание на децата, няма да е любящ/а баща/майка. Най-вероятно, няма да се отнася внимателно и към родителите ви.
ко е в честа комуникация с родителите си, не се обърквай, че това е любов и грижа. Това е зависимост. Родителите му/и, ще се бъркат в брака ви, и ще са във борба и конкуренция с вас за вниманието му/и….
Ако е весел, когато е пийнал, вероятно през другото време, потиска тревоги. Ако е гневен, когато пие, значи освобождава гнева който е потискал, като трезвен…

Споделяне