Какво е нежеланието или неумението да се анализира обективно информация – инат, перчене или неразбиране ….

Реакциите на хората в няколко групи :

В първата група хората изпадат в паника и активно публикуват или споделят всичко свързано със заплаха за здравето и живота. Много от тези хора не просто изпадат в паника на уединеното място където са, но дълбоко в себе си се чудят как ще продължат да живеят изобщо по нататък.

Във втората група хората мислят, че заплахата е далече от тях и няма как да се заразят, след като не са били в чужбина и не са се срещали с хора върнали се от път. На тях не може да им се случи, но ако все пак – божа работа!

Третата група изобщо не приемат постъпващата информация сериозно. Правят се, че нищо не се случва и не спазват мерките за сигурност. Разхождат се спокойно и се срещат с други хора, не поддържат хигиената на измиване на ръцете, не спазват дистанция. Не си дават сметка, че носят опасност за другите хора, като вирусоносители, или като приносители на паника/притеснение в останалите.

Четвъртата група са тези, които стоят и защитават закона и мерките за сигурност. Грижат се за безопасността на всички и за себе си.  Те съблюдават дали се спазват правилата и са активни. Афишират, пишат, публикуват и умоляват другите да проявят съвест.

Петата група са собствениците на малкият и среден бизнес или въвлечените в управлението на бизнес хора. Нямат нито време, нито възможност да помислят за себе си. Втурват да спасяват бизнеса и да запазват хората работещи в него.

И последната група са хора, които разбират опасността и сериозността на положението, бързо намират решение и преустройват работата си и процесите, които управляват – хората с добра интуиция .

 

Когато се учим да плуваме е безполезно да се съпротивляваме на водата, защото губим сили и ще потънем. За да се научим да плуваме, трябва да се отпуснем спокойно над водата и да я оставим да ни носи. Само в това състояние можем да правим движения и да плуваме!

 

 

~ Даниела – психолог, хипнотерапевт

 

Споделяне