Отключили вече симптомите на тревожността, често се случва, да започне да играе и кръвното.

„Кошмар! Аз съм едва на 30 години а вече вдигам кръвно. Днес го мерих 10 пъти. Колебае се от 100/70 до 140/90. Поне 6 от 10 пъти беше около 140/90“.

„Ще получа инфаркт! Усещам си сърцето, да прескача. Удря толкова силно. Ходих на кардиолог. Каза, че сърцето е добре, но при прегледа пак бях с кръвно. Как да им вярвам на тези доктори?“

Спокойно! Нищо няма да ти стане. Здрав си! Когато си с тревожно разстройство, вдигането на кръвно не се дължи на здравен проблем. Всичко е наред със сърцето ти и с кръвоносните съдове.

Остави сърцето ти, да бие колкото си иска силно. То си знае работата!

Така се случва, защото си с излишък на адреналин и всеки път, когато усетиш колебание в тялото си се плашиш и засилваш излива на хормона, а той е в контакт със симпатиковия отдел на централната нервна система и мобилизира органите.

От колебанията в кръвното, нищо няма да се случи.

Спомни си, когто не си бил с тревожно разстройство и си тичал, да хванеш автобуса – сърцето, ще изхвръкне, бузите се зачервяват, вдигаш кръвно, дишането е на пълни обороти, а ти усещаш сякаш въздух не достига. И сега е така!

Това се случва и със спортистите
– футболистите на терена
-боксьорире
-гимнастичките
-танцьорите…

Случва се и при
-изпит в училище, университет
-и при първа среща
– при вълнение от свадбата и тн

Не се филмирай и спри да си мериш постоянно кръвното. Така закрепваш навика да се плашиш и отделяш адреналин. А после отново вдигаш кръвно. Така риакуваш, да хронифицира тревожността и да се появят и още други неприятни усещания , които досега не си имал.

Не мери кръвното не спирай кафето, не лягай за да мине, не отбягвай стълбите, не отбягвай напрежението, не отбягвай силните усещания и емоционалните филми….

Здрав си! Остави сърцето си на мира! То е мъдро и знае какво прави

Споделяне